Eerste Hulp bij drugsongevallen in het uitgaanscircuit
Een lijntje, een pilletje, een blowtje… In het beginstadium wordt het gebruik van dergelijke middelen meestal omlijst door positieve en spannende gevoelens. De drug als genotmiddel die bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Gebruik van drugs ontstaat door incidentele dan wel structurele inname van een bepaalde stof, gekoppeld aan een natuurlijke aanleg voor verslaving. In eerste instantie wordt het middel steeds opnieuw gebruikt om een gewenst positief gevoel van euforie, kalmte, opwinding en dergelijke te ervaren. Maar je raakt geleidelijk verslaafd aan drugs.
Dan breiden aanleidingen om te gebruiken zich uit. Gebruik wordt steeds vaker en meer en is op een gegeven moment geen optionele luxe meer, maar pure noodzaak. Je gebruikt omdat je jezelf slecht voelt zonder drugs en gewoonweg niet meer kunt functioneren. Je merkt dat je niet meer dezelfde bent en de grip op het leven aan het kwijtraken bent.
Anderzijds ben je niet gebruiker en je gaat stappen met vrienden en je krijgt ongevraagd wat toegediend of je kunt de druk van de omgeving niet verdragen en je laat je toch verleiden om te gebruiken.
Maar als hulpverlener, horecapersoneel, politie, veiligheidspersoneel, docent of ouders wordt je geconfronteerd met middelengebruik!
Tijdens deze opleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:
* wat is uitgaansdrugs
* wat zijn de verschijnselen
* wat doen ze met je
* wat zijn de gevaren
* welke eerste hulp bied je
* wat is adequaat handelen
Handelingen die onder andere zijn opgenomen in deze certificatieregeling zijn: polsfrequentie, bloeddrukmeeting, zuurstofopname en glucosewaarden meten. Deze handelingen zijn nodig om mede te bepalen om wat voor soort drugs het gaat, zodat je vervolgens de juiste acute zorg kunt bieden.
Examen:
dit bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen, na het volledige examen met goed gevolg te hebben afgelegd, ontvangt men een certificaat en pasje van vakbekwaamheid, betreft certificaat acute hulp bij alcohol en drugsincidenten, Europees geldig en heeft kwaliteitskeurmerk NEN/ICO/IEC 17024. Na het behalen van het certificaat is dit een jaar geldig.
Duur van de opleidingen:
24 uur theorie/praktijk/examen en men doet los hiervan aan thuisstudie. tijdens de opleiding vindt een competentiegerichte benadering plaats van acute hulp. De opleidingen kunnen zowel overdag, in het weekend als in de avonduren gevolgd worden.
Leslocatie:
de opleidingen worden in-company gegeven. Beschikt u niet over een leslocatie, dan kan ik deze voor u organiseren.
Deelname:
voor veel opleidingen geldt deze pas van start kan gaan bij minimaal 4 deelnemers!


© Copyright 2000-2023 / Adviesbureau J. van Wieren