Duiken / NAUI

Als duikinstructeur heb ik een bepaalde visie!
Je wilt leren duiken maar vooral genieten van wat je onder water ziet! Mijn filosofie is dat je de ene duiker niet de andere moet vergelijken terwijl ze hetzelfde doel voor ogen hebben. Daarom kies ik voor de individuele aanpak bij opleidingen. Bij twijfel doen we het nog een keer en we laten ons niet door de factor tijd bepalen. Prijzen liggen vast maar het aantal lessen niet!
Kwaliteit en veiligheid staan bij mij hoog in het vaandel.
Weet wat je doet en doe wat je weet! Duikers spreken van: ”plan je duik, duik je plan!”
Ik werk dus vaak met individuele cursisten of kleine groepen. Van 2 tot maximaal 4 duikers. Indien nodig werk ik met een Dive Master ter ondersteuning of collega duikinstructeurs.
De opleiding moet boeiend zijn en praktisch gericht waarbij je de theorie weet te interpreteren.

Ik verzorg vaak introduiken, zowel individueel als in groepsverband, voor mensen die kennis willen maken met duiken. De materialen waarmee ik duik zijn zeer kwalitatief!

Live to Dive / Dive to Live verzorgt de volgende NAUI opleidingen:

Junior Scuba Diver
NAUI Junior Scuba Diver. In deze basis duikopleiding leer je zelfstandig duiken tot een diepte van 12 meter, zodat je overal ter wereld samen met je een Scuba Diver buddy die ouder is dan 18 jaar mag duiken.
Bij voldoende afronden van de opleiding ontvang je een duikbrevet welke wereldwijd erkend is. Deelnamevoorwaarden: minimum leeftijd 12 jaar en een vrijwaring van aansprakelijkheid minderjarigen ondertekend door ouder(s) of voogd!

Scuba Diver
NAUI Scuba Diver is een opleiding om te leren duiken met als eindresultaat een internationaal erkend duikbrevet. Eerst krijg je theorie les(sen) waarna de zwembad- sessies volgen, aansluitend worden in het buitenwater diverse duiken gepland.
Deze cursus geeft je de mogelijkheid om overal ter wereld te gaan duiken tot een maximale diepte van 18 meter. Deelnamevoorwaarden: minimum leeftijd 15 jaar.

Advanced Diver
NAUI Advanced Diver is een opleiding waarin je meer diepgaande kennis krijgt over duiken.
In deze cursus wordt onder andere veel aandacht besteed aan navigatie, nachtduiken en diepduiken. De theorie loopt parallel aan de praktijk. In principe vinden alle duiken plaats in het buitenwater. Deze cursus geeft je de mogelijkheid om overal ter wereld te gaan duiken tot een maximale diepte van 30 meter!

Rescue Diver
NAUI Rescue Diver is een opleiding die door de meeste cursisten als zeer boeiend en leuk wordt ervaren. In deze opleiding leer je hoe je met probleemsituaties tijdens het duiken moet omgaan en nog belangrijker hoe je ze kunt voorkomen. Verder leert je hoe je moet handelen in noodgevallen. De theorie loopt parallel aan de praktijk en alle duiken vinden plaats in het buitenwater.

Master Scuba Diver
De NAUI Master Scuba Diver opleiding is voor duikers die hun begrip van en over duiken willen vergroten. Dit betekent dat je alle theorie en praktijk zeer goed moet kennen vanuit de voorgenoemde opleidingen. Dit brevet is het hoogst haalbare certificaat voor de recreatieve duiker. De NAUI Master Scuba Diver is wel een opleiding die je nodig bent voor verdere beroepsmatige opleidingen zoals Dive Master of Instructeur.

Assistent Instructeur
De NAUI Assistent Instructeurs opleiding is een cursus voor duikers die uiteindelijk professioneel willen gaan duiken. Als je assistent instructeur bent zal je veel assisteren bij het praktijkgedeelte van de voorgenoemde opleidingen.

Dive Master
De NAUI Dive Master opleiding is de stap in de wereld van de beroepsduikers. Veel Dive Masters gaan vaak werken in het buitenland als gids! In deze opleiding wordt je theoretische kennis op een professioneel niveau gebracht en je leert beoordelen en volgens een goede structuur lesgeven. De NAUI Dive Master opleiding is de laatste stap om duikinstructeur te worden!

NAUI Instructeur
Samen met een Instructor Trainer en een NAUI Course Director zal u worden opgeleid voor de praktijk en de theorie examens. Als men succesvol een compleet ITC-programma (Instructeur Trainings Cursus) heeft afgerond is men een NAUI Instructeur. 

Nitrox
De NAUI Nitrox Diver opleiding is een opleiding die veel duikers volgen na of tijdens een Advanced opleiding. In de NAUI Nitrox opleiding leer je welke voordelen het heeft om te duiken met lucht waaraan extra zuurstof is toegevoegd. Je kunt langere bodemtijden maken en je hebt kortere intervaltijden. Vooral in Zeeland en in het buitenland wordt veel met Nitrox gedoken.

Wrakduiken
In de NAUI Wreck Diver specialty leert je hoe je een wrak moet benaderen en op een veilige manier kunt verkennen. Verder leer je welke materialen je nodig bent! Ontdek het mysterie en de spanning van het wrakduiken.

Diep duiken / Deep Diver
In de NAUI Deep Diver specialty leer je duiken naar maximaal 40 meter.
Je leert op een veilige en vertrouwde manier diepe duiken te plannen en uit te voeren.

Droogpak duiker
De NAUI Droogpak duiker specialty leert wat het maximale comfort van een droogpak is.  Hoe onderhoud wordt verricht aan je droogpak. Praktisch perfectioneer je je duikvaardigheden en trim je met en neutraal drijfvermogen bij het duiken in een droogpak. Tevens leer je welke specifieke vaardigheden je nodig hebt om veilig met een droogpak te kunnen duiken. Gebruik van Argon als extra isolatie, etc. komt aan de orde.

Nacht duiker
In de NAUI Night Diver specialty ontdek een geheel nieuwe wereld! Bekijk het onderwaterleven en de omgeving eens in een ander licht! Je leert hoe je veilig nachtduiken kunt plannen en uitvoeren.

Voor alle opleiding geldt dat je medisch geschikt voor de duiksport dient te zijn!
Voor sommige opleidingen dien je een geldig reanimatiebrevet te hebben.