Wie ben ik?

Ik ben Jans van Wieren en woonachtig in Nijverdal.
Vanuit mijn hobby’s en passie, muziek, duiken en reizen is mijn bedrijf ontstaan. Waarbij ik wil genieten van het leven en ik me terdege bewust ben dat het leven niet altijd leuk kan zijn, dat je met tegenslagen en verdriet te maken kunt krijgen!

In 1998 ben ik begonnen met mijn adviesbureau J. van Wieren en ben ik Eerste Hulp instructeur bij diverse organisaties en verzorg ik diverse EHBO opleidingen. In die tijd ben ik tevens gaan werken op festivals en evenementen, in het bijzonder als drugshulpverlener.
In de jaren daarna werd ik steeds meer rechtstreeks benaderd door bedrijven om daar de EHBO- en BHV-opleidingen te verzorgen. Dit in geheel Nederland.
Vanaf 2000 verzorg ik veelvuldig lezingen over drugs en drugs herkenning.

De praktische hulpverlening en de inzet bij evenementen werd steeds groter,  zo werd ik steeds vaker gevraagd om te helpen op concerten en/of evenementen. Daarna volgenden ook sportevenementen. Doordat het steeds omvangrijker werd kreeg ik steeds meer contacten met andere hulpverleners en zo zijn we steeds meer een hulpverleningsteam geworden.

In 2007 heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt en ben ik ook duikinstructeur geworden en heb een eigen duikschool, Live to Dive / Dive to Live, opgezet om mensen te leren duiken; van recreatief- tot beroepsduiker.
Live to Dive / Dive to Live richt zich vooral op individuele duikopleidingen maar verricht ook ondersteuning bij water(sport)evenementen en opsporing onder water van verloren voorwerpen. Met duiken heb je ook te maken met veiligheid en hulpverlening. Sinds 2005 ben ik daarom ook Medisch Instructeur geworden bij de Divers Alert Network (DAN).