Zoeken en bergen / Search and Recovery

Iedereen is wel eens iets verloren in het water of op het land.

Als dit emotionele waarde heeft en soms financiële waarde willen mensen dit graag terug hebben. Afgelopen jaren heb ik met succes zaken voor mensen terug mogen vinden zoals: gouden armbanden, autosleutels, buitenboordmotor, scheepsschroefje.

Ik heb ook uitkomst geboden bij een gepleegde inbraak met vernieling, omdat inbrekers alles in het water hadden gegooid. 85% van het handgereedschap is toen teruggevonden.

Ook bood ik, bij een verbouwing, uitkomst om een oude stroomkabel op te sporen die door een tuin liep en niet terug te vinden was.

Ik ben in staat om tot 1,5 meter diepte te meten.

Voor duikers bestaat de mogelijkheid om via mij hierin een gecertificeerde NAUI opleiding in te volgen.

Zoeken en bergen is een specialty voor mensen die eens wat anders willen dan alleen het onderwaterleven bekijken. In deze opleiding leert men zoeken via patronen, het gebruik van hefballonnen en andere bergingsmethodes. Anderzijds wordt er ook geoefend in technieken voor beperkt zicht en navigatie voor zoeken en bergen, duik planning en organisatie, procedures en technieken. Ben je niet bang om wat werk te verzetten onder water dan is deze cursus een absolute aanrader. In deze cursus leer je effectieve manieren om onder water objecten terug te vinden en leer je de terug gevonden voorwerpen veilig naar de oppervlakte te brengen.

Voor het terugvinden van voorwerpen werk ik op basis van no cure no pay, hiermee wordt bedoeld dat ik slechts wordt betaald als ik de opdracht tot een goed einde heb gebracht. Voor opdrachten buiten Nijverdal wordt wel een kilometervergoeding in rekening gebracht los van resultaat. Er wordt van te voren afgesproken welke prijs er betaald dient te worden als het voorwerp terug wordt gevonden.